Algemeen

Lid Worden

De vereniging

Wandelsportvereniging “De Wandelvriend” is opgericht in Aalten op 13 oktober 1955.
De vereniging is erg aktief en organiseert jaarlijks diverse wandeltochten in Aalten:

 • In april een lente-wandelweekend
 • In juni de avondvierdaagse
 • In oktober een herfst-wandelweekend
 • In januari een winter-wandelweekend

Deze wandeltochten worden op een jaarlijkse algemene informatie flyer bekend gemaakt en de leden en donateurs mogen gratis deelnemen aan deze wandeltochten.

Eén keer per twee maanden ontvang je als lid een nieuwsbrief per mail. Op aanvraag per post.
Aan het beging van ieder jaar wordt de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) gehouden en wordt er voor alle leden een wandel programma uitgegeven met een selectie uit de lokale en landelijke tochten, waar gezamenlijk aan deel kan worden genomen.

Op de ALV doet het bestuur o.a. verslag van het voorgaande jaar, is de bestuursverkiezing en zijn er diverse mededelingen inzake beleid en (toekomstige) evenementen.

Er zijn gezamenlijke wekelijkse trainingen op de donderdagavond en dinsdagmiddag. Er wordt dan ongeveer 1 á 1 ½ uur gewandeld waarbij, indien nodig, 2 groepen worden gevormd in verband met het verschil in wandeltempo van onze leden. Donderdags kan er na afloop nog even worden nagepraat onder het genot van een kop koffie in de kantine van Schaersvoorde.

Gezamenlijke wekelijkse trainingen

Donderdagavond 

 • Aanvang 19:30 uur
 • Start locatie Aalten,vlakbij NS station, sporthal Schaersvoorde, Landbouwstraat 1, 
 • Contactpersonen de voorzitter en Joke Meinen

Dinsdagmiddag 

 • Aanvang 13:30 uur
 • Start locatie Aalten, bij gemeentehuis, Markt  7
 • Contactpersonen de voorzitter en Petra Voltman

Gezamenlijke activiteiten

Naast de eigen activiteiten neemt de vereniging jaarlijks deel aan ongeveer 15 wandeltochten in diverse plaatsen in Nederland. De vereniging zorgt bij deelname aan deze tochten voor gemeenschappelijk vervoer, terwijl ook het inschrijfgeld door de vereniging wordt betaald.
Voor het gemeenschappelijk vervoer naar wandeltochten vraagt de vereniging wel een deelnemersbijdrage van € 5,00 per persoon.
Opgave voor deelname bij de voorzitter, uiterlijk op de donderdag voorafgaande aan de tocht. Dit kan op de training persoonlijk of telefonisch.

Vertrekpunt voor deze gezamenlijke wandeltochten is ook bij de sporthal van het Chr. College Schaersvoorde.

Verenigingskleding

Natuurlijk hebben we ook goede verenigingskleding (Polo, sweater en regenjas). In het voor- en na-jaar wordt deze kleding besteld. De eigen bijdrage is € 10,00 per kledingstuk.

Z

KWBN

Koninklijke Wandel Bond Nederland

De Vereniging is sinds 1 januari 2004 ook aangesloten bij Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en als lid van WSV “De Wandelvriend” bent u ook automatisch “Alles-in-1-lid” van de wandel bond en geniet u ook van de voordelen van deze landelijke vereniging.

 

U ontvangt van de KWBN:

 • De KWBN wandelvoordeelpas. Met korting op bijna alle 1.500 KWBN-wandelevenementen en aantrekkelijke ledenaanbiedingen van bedrijven en organisaties. Tijdens de Vierdaagse Nijmegen heb je met de pas dagelijks toegang tot de verzorgingspost KWBN Meetingpoint.
 • Het KWBN Wandelsport magazine. Verschijnt 5 x p. jaar met het laatste wandelnieuws, beschrijvingen van opmerkelijke paden, routes en wandelevenementen en aandacht voor fit- en gezondheid.
 • De jaargids met alle KWBN-wandelevenementen.

Contributie

Contributie WSV De Wandelvriend

Jeugd t/m 15 jaar is vrijgesteld van contributie mits een ouder/verzorger ook lid is.

De contributie voor leden ouder dan 15 jaar is € 3,00 per maand. Te voldoen per 3, 6 of 12 maand, vooraf. Dit is inclusief het KWBN lidmaatschap.

We zijn per 21-02-2019 gestopt met geregistreerde donateurs. Natuurlijk is een vrije gift nog altijd welkom.

Bij aanmelding als lid ontvangt u een Wandelkilometerboekje om uw tochten in vast te leggen.

Opzegging van het lidmaatschap van WSV De Wandelvriend voor het volgende jaar, moet schriftelijk voor 1 oktober doorgegeven zijn met het daarvoor bestemde formulier. Dit is i.v.m. opzegging v/h lidmaatschap bij de KWBN, dat automatisch per 1 november wordt verlengd voor 1 jaar en door de vereniging ook altijd vooraf betaald moet worden.

Zie voor aanmelding en afmelding het speciale aanmeldings-mutatie formulier dat ondertekend naar het secretariaat gestuurd moet worden.

N

Tot Slot

Betrokkenheid

WSV De Wandelvriend is een gezonde en prettige vereniging die in 2015 haar 60 jarige bestaan heeft gevierd. Het ledental is al jaren stabiel.

Het succes van de vereniging valt en staat echter met de betrokkenheid van de leden en donateurs. Daarom kunnen leden gevraagd worden om mee te helpen bij de organisatie en/of het vervullen van taken bij één van de wandelweekenden en/of de avondvierdaagse.

De ervaring heeft geleerd dat vele leden zich spontaan aanbieden voor assistentie bij de evenementen, meestal voordat er gevraagd wordt om hulp. Mede daaraan heeft de vereniging haar succes te danken!

Indien u nog meer informatie wenst, kunt u altijd terecht bij de secretaris of een van de andere bestuursleden.